Για την πλοήγηση


Κονδυλώματα (HPV Λοίμωξη)

Κονδυλώματα Γεννητικών Οργάνων (HPV λοίμωξη)


Τι είναι τα κονδυλώματα γεννητικών οργάνων;

Τα κονδυλώματα γεννητικών οργάνων είναι το συχνότερο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα, το οποίο οφείλεται στον ιό των ανθρωπινών θηλωμάτων (HPV  Human Papilloma Virus). Υπάρχουν πάνω από 150 διαφορετικοί τύποι του ιού. Κάποιοι τύποι (κυρίως ο 6 και 11) προκαλούν κονδυλώματα, ενώ άλλοι τύποι ευθύνονται για εντελώς αθώες βλάβες, όπως οι μυρμηκιές σε άλλα σημεία του σώματος. Συγκεκριμένοι τύποι του ιού, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, σε ειδικό γενετικό υπόστρωμα, δύνανται να εξελιχθούν προς κακοήθεις βλάβες. Ισχύει περισσότερο για τις γυναίκες (τράχηλος της μήτρας, τύποι 16, 18), αλλά τελευταία υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για συσχέτιση του ιού με καρκίνο στο πεός, στον πρωκτό και στο λάρυγγα.


Πώς “κολλάνε”τα κονδυλώματα;


Πώς μοιάζουν τα κονδυλώματα;


Πώς γίνεται η διάγνωση;


Ποια είναι η θεραπεία;

Μετά το πέρας της θεραπείας, συστήνεται τακτική παρακολούθηση από τον ιατρό για έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση των πιθανών υποτροπών. Επίσης, τονίζεται η σημασία του τακτικού (ανάλογα με την ηλικία και το ιστορικό) test PAP για τις γυναίκες.


Κονδυλώματα & κύηση


Χρειάζεται να ενημερώσω τον/την συντροφό μου;


Τι πρέπει να κάνω αν νομίζω ότι έχω κονδυλώματα;


Επικοινωνήστε με το Ιατρείο για να κλείσετε ραντεβού Διάγνωσης και ενημέρωσης για τις πολύ αποτελεσματικές συνδυαστικές θεραπείες καθώς και για τους τρόπους μείωσης της πιθανότητας υποτροπών.